Dé technische sidekick voor jouw online business

Wat is een domeinnaam?

Een domeinnaam is het webadres waarmee een website op het internet wordt gevonden, zoals ‘google.com’. Het is een combinatie van een unieke naam met een extensie zoals .com, .nl, of .org, waardoor het eenvoudig is om naar specifieke websites te navigeren zonder ingewikkelde IP-adressen te hoeven onthouden.

Wat is een verhuiscode (EPP-code)?

Een verhuiscode, ook bekend als een EPP-code (Extensible Provisioning Protocol) of een autorisatiecode, is een beveiligingsmaatregel voor domeinnaamregistraties. Het is een unieke reeks tekens die door de huidige domeinnaamregistrar wordt verstrekt wanneer een domeineigenaar zijn domeinnaam naar een andere registrar wil overbrengen. Deze code fungeert als een soort digitaal wachtwoord om te verzekeren dat alleen de legitieme eigenaar de controle over een domeinnaam kan overdragen. Het aanvragen en gebruiken van de verhuiscode is een essentiële stap in het proces van domeinverhuizing, bedoeld om ongeautoriseerde overdrachten en domeinkaping te voorkomen.

Jouw domeinnaam verhuizen

Als jij je domeinnaam al hebt geregistreerd en je wilt deze ergens anders onderbrengen, dan heb je daar dus een verhuiscode voor nodig. Het verschilt per registrar hoe je die code aanvraagt. Google daarom op ‘verhuiscode aanvragen’ AND ‘jouw registrar’ om het helpartikel te vinden waarin dit wordt uitgelegd.

Voor de top tien registrars in Nederland en België hebben we ze al voor je op een rijtje gezet:

  1. Strato
  2. Vimexx
  3. Hostinger
  4. Mijndomein
  5. Antagonist
  6. Hostnet
  7. TransIP
  8. Yourhosting
  9. EasyHost
  10. Combell

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *